Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Over ons

DE HISTORIE VAN THE PANCAKE BAKERY

tpb-home

In 1973 opende The Pancake Bakery haar deuren in het voormalig 17e eeuwse VOC pakhuis in Amsterdam aan de Prinsengracht 191 en groeide het uit tot het gezellige en huiselijke restaurant van vandaag de dag, waar jong en oud zich meteen thuis voelt.

Het pand genaamd ‘Hoop’, maakt onderdeel uit van de drie panden die allemaal eigendom waren van de machtige en welvarende Verenigde Oostindische Compagnie (VOC), van links naar rechts gezien ‘Geloof’, ‘Hoop’ en ‘Liefde’. In deze ‘Gouden Eeuw’ vierde het Calvinisme hoogtij in Amsterdam en gingen geloof en handel vaak hand in hand. Vanuit dit oogpunt bekeken waren de namen voor deze handelspanden dan ook niet ongebruikelijk. De panden liggen aan de Prinsengracht, vernoemd naar de Prins van Oranje, en maken onderdeel uit van de welbekende grachtengordel.

Het karakter van het pand ‘Hoop’ is bewaard gebleven en nog altijd terug te vinden in de nostalgische sfeer van ons restaurant. The Pancake Bakery heeft de bijzondere en culinaire invloeden van weleer in haar keuken laten doorklinken. U zult dan ook, naast de Oud Hollandsche favorieten, vele internationale invloeden terugvinden op onze menukaart.

uk nl

Adresgegevens

The Pancake Bakery
Prinsengracht 191
1015 DS Amsterdam
Tel. +31 20 625 13 33
Email. office@pancake.nl

Openingstijden

Dagelijks geopend van
9.00 tot 21.30 uur
Eerste Kerstdag zijn wij geopend van 9.00 tot 17.30

Menukaart

pdfKlik op het icoon voor ons menu

Facebook

“Like us” op Facebook